Hoppla! Hvor tiden flyr...

Det er og har vært aktive dager for oss på F21 skolebibliotek, så har dessverre ikke fått lagt ut noe siden praksisstudent Ingrid var her i januar. Men mye har vi gjort og opplevd, bilder kan du se på instagramkontoen vår Svovelpikene. I februar feiret vi samenes nasjonaldag 6. februar og kjærlighetsdagen 14. februar, med utstilling av gode bøker og dikt i skolebiblioteket. I mars markerte Trine-Lise kvinnedagen 8. mars med dagsaktuell litteratur om feminisme, kvinnedag og #metoo. Jeg var i mars ute i praksis for PPU på Torsdag ungdomskole i Asker. Her har de et fint skolebibliotek og norsklærer, Arnhild, som brenner for skolebibliotek. Det er alltid inspirerende å se andre skolebibliotek og høre hvordan de jobber med ungdom og litteratur.
 Jeg har vært på Fagforumsmøte med skolebibliotekarer i Oslo VGS på Fubiak.no, som er det nye Deichmanske bibliotek på Furuset. Fubiak er flott med flinke ansatte, godt samarbed med frivillige organisasjoner og utleie av rom. Det var både voksne og barnehager på besøk på Fubiak da vi var der.
Ingrid, vår nye gode kollega på Vallehovin VGS, hadde et foredrag om tegneserier og hvordan hun aktivt bruker tegneserier i formidling av litteratur til ungdommen. Ingrid skriver om litteratur og skolebibliotek på nettsiden: Et rom med innsikt.
Noen av tegneseriene hun presenterte kan du nå finne på F21 skolebibliotek som:
På besøk hos Fubiak

  • March book one
  • Trigrammaton
  • Hysj
  • Yuge!
  • Mauz 
  • Ms. Marvel

Ingrid Svenning Hagen

Kommentarer