Noen ord fra praksisstudenten

Hei! Jeg heter Ingrid og er student på første året på bibliotek- og informasjonsvitenskapsstudiet ved OsloMet – Storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus). I forbindelse med studiet mitt, er jeg nå utplassert som praksisstudent hos Fyrstikkalleen skolebibliotek. Her har jeg vært siden 2. januar og jeg er å finne her frem til 2. februar.

Gjennom disse fem ukene skal jeg få et innblikk i hverdagen til en skolebibliotekar og se hvordan et skolebibliotek fungerer. Dette er mitt første møte med det som kanskje skal bli fremtiden min. Jeg trives veldig godt på F21, her er alle hyggelige og imøtekommende og det er gøy å hjelpe elever med å finne den informasjonen de trenger i bøkene som er her.

Under praksisperioden har jeg som oppgave fra universitetet å skrive en rapport der jeg ser på virksomheten ved biblioteket og om det tilfredsstiller brukernes krav. I tillegg til oppgaveskriving skal jeg selvfølgelig også få erfaring fra skrankearbeid, lære systemet Micromarc, som biblioteket bruker, finne og sette på plass bøker og rydde i hyllene.

Jeg har også laget noen bokmerker for skolebiblioteket. Eksemplaret på bildet kan nå fås i biblioteket, neste kommer rundt Valentine's tider.

Selve driften av bibliotek er nytt for meg, men bøker har jeg alltid vært glad i. På barndomsrommet mitt hadde jeg dedikert en hel vegg til mitt eget lille bibliotek. Bøkene var pent plassert og organisert etter sjanger og farger (det måtte jo se pent ut). Jeg hadde alltid en bok med meg uansett hvor jeg gikk, bare sånn i tilfelle jeg skulle få tid til å lese. ”Du er ikke en lesehest, du er en boksluker,” sa norsklæreren min på ungdomsskolen til meg. Jeg skal ikke benekte det, for har jeg først tatt opp en bok, blir den ikke lagt ned før jeg er ferdig.


Med min kjærlighet for både bøker, struktur og orden, tror jeg at jeg har valgt riktig studieretning. Nå skal jeg kose meg med de siste ukene i praksis og håper at like mange elever fortsetter å benytte seg av det fine tilbudet de har her.

Kommentarer