God Jul og Godt Nyttår!

Snart juleferie for både elever og lærere på Fyrstikkalleen skole.

Høsten 2017 på F21 har gått forrykende fort med sjakkturnering, bibliotekopplæring, kurs i studieteknikk og bokprat. Årets vinner av sjakkturneringen ble Megan Garcia i 1STD. Hun spilte en remi, ellers så vant hun alle sjakk-kampene mot både medelever og lærere. Ny sjakk turnering starter opp igjen til våren.

Nye spennende bøker har vi fått kjøpt inn, lest og anbefalt videre.
Noen av de bedre leseopplevelsene denne høsten har vært:
The Hate U Give av Angie Thompson. En roman om et rasedelt USA, der vi følger Star, en svart jente fra en fattig bydel som går på en hvit øvre middelklasseskole. Temaer er vennskap, raseopptøyer, kjærlighet, fordommer og ungdomstiden.
Den forbudte elven av Chigozie Obioma. Handler om fire brødres oppvekst i Nigeria. De fore brødrene har et nært vennskap frem til den ene av dem får kastet en forbannelse over seg. Benjamin, en av de minste brødrene, er historiens forteller. Tema er familie, oppvekst, overtro, søskenkjærlighet og et Nigeria med en usikker og dårlig ledelse.
En moderne familie av Helga Flatland. En humoristisk bok om den moderne storfamilie. Der far og mor finner ut at de vil skille seg i en alder av 70 år. Den store nyheten blir fortalt under middagen i 70 årsfeiringen til Sverre, far i familien. De voksne barnas reaksjon på avgjørelsen blir fortalt med skiftende synsvinkel fra de forskjellige søskne. Tema er familieliv, ekteskap, roller man tar og blir tildelt i en familie og selvrealisering.
Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead var en leseopplevelse som satt i lenge. Vi følger 16 år gamle Cora som er slave på en bomullsplantasje i USA. Hun bestemmer seg for å flykte og flukten fører henne i kontakt med både medmennesker og menneskejegere.

Jeg gleder meg til 2018! Nye gode leseopplevelser og erfaringer her på Fyrstikkalleen skole sammen med min gode kollega Trine-Lise.

Trine-Lise synger for elever og ansatte på F21 med ansattkoret I Fyr og Flamme

Kommentarer