Høst


Da er skoleåret godt i gang. Det har vært skolevalg, kurs i studieteknikk for VG1 elever i samarbeid med rådgiverne, F21-sjakkliga er startet opp, bokprat med noen 10. trinnsklasser, bibliotekopplæring med noen 8. trinnsklasser og Norsk fordypning med en VG3 klasse og elever som ønsker veiledning.
Artikkelen jeg har skrevet om hvordan leselysten min ble vekket for Foreningen Les, er blitt publisert på nettsiden til foreningenles.no, sammen med andre som er glad for at vi har en så flott organisasjon som jobber for litteratur til barn, unge og unge voksene.


Bokhøsten er startet. I år så fikk vi bøkene presentert i et flott, nytt Bibliotekenes Hus, med god mat og drikke til. Trine-Lise var på ny voksenlitteratur på torsdagen, mens jeg var på barne og ungdomslitteratur på fredagen. Der var blant annet Siri Pettersen og presenterte sin nyeste bok Bobla. Det er mye spennende som har kommet nå i 2017 og som kommer til å komme ut nå før jul.
Vi har også handlet inn litt nytt til skolebiblioteket og en av favorittene mine er Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead som forteller historien tiden like før slaveriet på bomullsplantasjene opphørte i USA. Det er en sterk historie med mange fæle skjebner og utnytting av mennesker. En dråpe midnatt av Jason Timbuktu, biografien kom i fjor, og handler om Timbuktu sin slekt på farsiden. Faren er svart og kommer fra USA, bakgrunnen hans er foreldre som opplevde slavetiden og segreringen som var i USA. Det er nær fortid og sterke historier om slekt, familie, rasisme og samfunnet vårt. Andre av høstens bøker som jeg vil anbefale er En moderne familie av Helga Flatland, En av oss lyver av Karen M. McManus og Går du nå er du ikke min datter av Anne Bitsch.
Studieteknikk med VG1

Foreningen Les 20 år

Kommentarer