mandag 30. januar 2017

Nytt i biblioteket

Nytt i biblioteket. Nå har vi fått inn litt ny fag- og skjønnlitteratur som forhåpentligvis vil gi både lære og leseglede.

Byen bak murene av Ryan Graudin, som også er med i Foreningen Les sin txt-aksjon, er en utrolig spennende bok. Hovedpersonene i boken er Jin Ling, hennes søster Mei Yee og Dai. Mei Yee er av faren solgt til menneskehandlere og Jin Ling leter etter henne i Byen bak murene, Kowloon, der de kriminelle regjerer. Jin utgir seg for å være gutt og prøver å holde seg unna gategjengene med unge gutter, mens hun leter etter søsteren sin. Mei Yee er solgt til et bordell og er blitt fast konkubine til en velhavende mann. Innestengt i bordellet kveles tankene på flukt av den voldelige sjefen Longwai. Dai er en ung mann som jobber for å ta Longwai og ved en tilfeldighet blir han kjent og inngår et samarbeid med Jin.

Hvileløs av Tina Trovik og De døde ser deg av Alexander Løken handler begge om ungdom som har evnen til å se de døde. Hvileløs er en grøsser mens De døde ser deg er fantasy. I Hvileløs ser Emma en gutt ved t-banestasjonen hver fredag. Hun oppdager at det er bare hun som ser ham, Alex. Alex er et gjenferd og husker ikke hvem han er eller hvor han kommer fra. Dette vil Emma hjelpe ham å finne ut, noe som fører Emma inn i trøbbel. I De døde ser deg har Liv Wiik en mørk hemmelighet, hun er nekromantiker, hun kan mane frem de døde. Everest Brox har tjent seg styrtrik ved å stjele andres hemmeligheter. Han vil nå bruke Liv sine evner til å tjene seg enda rikere.


Humor

Oppfølgere til Vindeltorn og Revolvergutt
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eksamenstid på F21

Våren er kommet og eksamenstiden har startet på F21. Her er en liten huskeliste for studenten før eksamen: Lag en oversikt over pensum i...