Leselyst - Kaninjegeren av Kepler, Alle mine demoner av Frobenius, Og været skiftet og det ble sommer og så videre av Pedro Carmona-Alvarez

Jeg har akkurat lest den nyeste kriminalromanen til Kepler, Kaninjegeren, og anbefaler boken på det varmeste. Om du liker thrillere med blodige, grufulle drap, psykopatiske mordere og overraskende vendinger er dette boken du vil kose deg med. Politietterforsker, Joona Linna, som sitter i fengsel, blir headhuntet til å hjelpe politiet med å fange seriemorderen, Kaninjegeren. Før ofrene blir drept får de høre en barneregle om kaniner som forsvinner. Det blir Joona sin oppgave å finne koblingen mellom ofrene og seriemorderen før han slår til igjen. Paret som skriver under pseudonymet Kepler har gitt ut flere bøker tidligere med politietterforsker Joona Linna. Har du ikke lest Hypnotisøren, PaganinikontraktenSandmannen og Stalker, vil jeg anbefale deg å starte med første bok, Hypnotisøren.

Nikolai Frobenius har akkurat kommet ut med en kriminelt god novellesamling, Alle mine demoner. Det er noveller med en mørkere side, hvor vi starter i den normale hverdagen før uhyggen sakte kommer krypende frem. Novellene Skiløperen, Strålende utsikt og Min likte jeg ekstra godt, men alle har det uhyggelige i seg. Der vanlige og hverdagslige hendelser blir til irritasjoner og voldelige handlinger når mennesket blir presset lang nok ut. Der Frode Gryttens nyeste novellesamling handler om Menn som ingen treng og tar utganspunkt i menn beskrevet med komikk, desperasjon og kjærlighet. Er Nikolai Frobenius Alle mine demoner dyster og voldelig. Begge novellesamlingene var gode leseopplevelser og gir et skråblikk på samfunnet og samtiden.

 
Forfatteren Pedro Carmona-Alvarez er nominert til Dublin Literary Award for boken Og været skiftet og det ble sommer og så videre. Biblioteker i 177 land nominerer bøker til prisen og så plukker en internasjonal sammensatt jury ut vinneren. Per Petterson har vunnet prisen tidligere for boken Ut å stjæle hester. Og været skiftet og det ble sommer og så videre handler om kjærligheten mellom Kari fra Norge og Johnny fra New Jersey. Om motgang når firmaet til Johnny går konkurs og døtrene dør, tapet og savnet og håpet om noe bedre.


 

Kommentarer