Sommerferie

F21 skolebibliotek i sommermodus
Nå er det sommerferie for elever og lærere og snart også for bibliotekaren her på Fyrstikkalleen skole.
Juni måned er alltid en aktiv måned med mye forskjellig som skjer. Det er eksamener hvor skolebiblioteket tilrettelegger for at eleven kan få låne litteratur de trenger og bruke skolebiblioteket som studierom, det er bokinnlevering for alle trinnene, opptelling og bestilling av lærebøker, og ikke minst skoleavslutning med korsang for elevene i 10. trinn og VG3. Det er alltid litt vemodig når elevene er ferdige på F21 og skal videre ut i verden.

Nå skal sommerens nytes med turer, bading og forhåpentligvis noen gode leseopplevelser. Leselisten er lang, vil gjerne lese mer en man har tid til. Jeg har allerede lest og vil anbefale  Prinsesse Bari av Hwang Sok-Yong. Bari som er hovedpersonen blir født inn som minst i en søskenflokk på syv barn. Hun vokser opp i Nord-Korea med søstrene, far, mor og farmor. Når sult og flomkatastofene inntreffer i Nord-Korea på 1990 tallet blir familien spredt for alle vinder. Bari har arvet noe av farmorens overnaturlige evner. I historien om Baris liv som flyktning, får vi som lesere også en oppdagelsesferd inn i det overnaturlige og svar på gåten hvorfor lider menneskene? Boken skildrer realistisk forholdene i Nord-Korea, Baris liv på flukt, hennes møte med mennesker, terror og nye liv.
En annen roman jeg vil anbefale er Springflo av Cilla & Rolf Börlind. Roman er blitt filmatisert og går nå som krim på nrk.no hver mandag, Springflo - nrk.no. Springflo er en politikrim med politistudent Olivia Rönning i hovedrollen. Olivia får en gammelsak som case på studiet om en ung kvinne som blir funnet gravd ned i sanden på Nord-Koster og drept av tidevannet. Hun begynner letingen etter Tom Stilton som ledet etterforskningen på casen som er helt borte. En spennende krim med overraskende vendinger og uventet slutt.

GOD SOMMER!

Sommerlektyre 2016

Kommentarer