Studietur til OECD og eksamen

Mars og april har vært travle måneder for Svovelpikene. Vi har hatt eksamen i studiet Skolebibliotekets rolle i elevenes læringsarbeid og studietur til Paris med kollegiet på Fyrstikkalleen skole for å besøke OECD og Det norske hus på La Cite Universitaire.

Torsdagen på OECD ble vi møtt av Lars Nerdrum fra Utdannings- og forskningsrådet i den norske OECD-delegasjonen. Vi fikk alle forelesningene i ett av møterommene på OECD.

  • Lars Nerdrum startet med på fortelle om OECD, delegasjonen og utdanningsstrategier i Norge. 
  • Ms. Miho Tagum, Senior Analyst, foreleste om framtidens utdanning, Education 2030. Mr. 
  • Kjetil Helgeland, Analyst, foreleste om TALIS. TALIS er en undersøkelse av lærerne i de forskjellige landene, hvor gode de er, hva som blir gjort riktig og hva kan forandres. 
  • Etter lunsjen på OECD foreleste Mr. Koji Miyamoto fra Innovation and Measuring Progress division om sosiale og emosjonelle ferdigheter. 
  • Mr. Tue Halgreen, Analyst, avsluttet dagen med på forelese om PISA. PISA er en undersøkelse av elevene og nivået på elevene i de forskjellige landene.      

Ingen av foreleserne kom inn på skolebibliotekene sin rolle i forhold til utdanning, så jeg måtte spørre Lars Nerdrum om det var noe forskning på skolebibliotek. Han visste dessverre ikke om noe, men skulle undersøke det. Spent på om vi får noe informasjon tilsendt. Ettermiddagen og kvelden ble avsluttet på Restaurant Bofinger med nydelig fransk mat.

Fredag besøkte vi Det norske hus på La Citè Universitaire. Undervisningsråden Svein Hullstein kommer fra stilling som internasjonal direktør ved UiO. Han presenterte oss for fransk utdanningspolitikk og system samt en presentasjon av Maison de Norvège og Citè univeritaire. En interessant forelesning om et helt annet utdanningssystem enn det norske. Alle husene på Campusen er bygd for å representere sine land. Vi fikk besøke Brasil og Sverige sine studenthus og se hvordan studentene bor.


På flyturen til Paris fikk jeg anledning til endelig å lese Doppler av Erlend Loe. Boken har en humoristisk tone, som gjør at jeg har lyst til å le høyt. Doppler handler om Doppler som forlater gravid kone og barn etter å ha hatt et uhell på sykkelen i marka. Han ønsker å bo på siden av samfunnet, men alt går ikke helt som Doppler hadde tenkt seg. Etterhvert har han flere boende rundt seg i skogen, som ønsker å gjøre det samme som ham - trekke seg vekk fra samfunnet. Boken har humor og ett skråblikk på samfunnet og menneskelige relasjoner. Jeg gleder meg til å lese Slutten på verden slik vi kjenner den.

Au revoir!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn