Leselyst med 8. trinn


Å finne den beste historien du har lyst til å lese kan til tider være litt vanskelig. Når du leter etter en god bok, men er usikker på hva du vil lese så kan du tenke på om hvilke temaer du synes er;

  • spennende
  • morsomme
  • interessante  
Eller du kan utfordre deg selv med å lese noe du aldri har lest før. Har du bare lest bøker om fotball, kan du jo prøve en bok med historiske begivenheter eller kanskje en kjærlighetsbok?

I boken Zweet av Marit Kaldhol går alarmen når det skjer en livsfarlig gasslekkasje i nærheten av ungdomskolen. I boken får vi historien til tre forskjellige ungdommer: Lill Miriam, Susan og Ruben. Hvilke hemmeligheter binder ungdommen sammen? Alle tre ungdommene forteller sin historie. En spennende bok om sannhet, løgn, vennskap og å tørre å stå for det som er rett.

Battle av Maja Lunde handler om  Amalie og Mikael. Amalie har alt; utseende venninner, dansetalent, stort hus, penger og en kjekk kjæreste. En dag blir livet hennes snudd på hodet. Faren er konkurs og de må flytte fra vestkanten til østkanten i Oslo og en liten leilighet. Her møter hun en dag Mikael, Mikael som danser hip hop og utfordrer henne. Amalie må ta noen valg - tar hun utfordringen fra Mikael? Tør hun fortelle sannheten til venninnene på vestkanten?    


Tips:
Bøker som tar opp historiske temaer

Spenning, krim og skrekk i litteraturen

Kjærlighet, kjærleik, libe, love

Sykdom og død i litteraturen

Fotball

Humor i litteraturen

Mobbing, hevn og sosialemedier

Dystopi og Fantasy

Biografier
Ungdomstid

GOD BOK!Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn