Boken om mitt liv - Læring på ordentlig av lærer Sølve

Boken om mitt liv - læring for livet

Eldre på Vålerenga Bo- og servicesenter og elever fra F21
Elever fra F21 med beboere på Vålerenga bo- og servicesenterHøsten 2015 tok Fyrstikkalleen skole kontakt med Kjetil Sandsengen ved St. Halvars hjemmet. Der hadde de sammen med Gamlebyen skole skrevet biografier med syvende trinn. Dette var et prosjekt vi ved F21 kunne klare.

Etter høstferien besøkte 60 elever Vålerenga bo- og servicesenter. Gjennom tre besøk fikk ungdommene bli kjent med sin bruker i gruppe på fire og fire. Dette endte opp i 15 bøker som ble bundet inn.

På Vålerenga bo- og servicesenter ble vi godt tatt i mot av kulturkontakt Karoline Ormåsen. Det var veldig mange pleiere og avdelingsledere som ble begeistret av ideen og heiet oss fremover. For elevene ble det en krevende øvelse å skulle snakke med en person som ikke alltid husket helt riktig. Av og til kunne det til og med være litt vanskelig å finne de rette spørsmål. Etter tre besøk skulle stoffet transkriberes fra lydfilen på mobiltelefonen. Organiseres i kapittel og settes sammen med bilder som vi fikk fra pårørende.

Som i alle prosjekter ble det en heftig innspurt før bøkene ble sendt til trykking hos Copycat. Her fikk vi igjen mye hjelp til å finne rett format og riktig innbinding. Det var med stor stolthet lærerne Kjersti Rygg og Sølve Kuraas Karlsen dro for å hente bøkene som var ferdig. Hver elevgruppe forberedte seg til å holde en kort presentasjon om sin bok. Det varmet lærerhjertene når alle sammen, selv de som helst ikke vil stå foran klassen, fikk til å presentere foran hundre mennesker – og NRK! Det er læring, på ordentlig!

Elever fra 9. trinn presenterer bøkene på Vålerenga bo- og servicesenterVi vil takke Vålerenga bo- og servicesenter, Kirkens Bymisjon, Kjetil Sandseng, Karoline Ormåsen og CopyCat for godt samarbeid. Og ikke minst – takk til NRK som publiserte.

Av Sølve Karlsen lærer på Fyrstikkalleen skole.

Kommentarer