November på F21

Elevrådet har nå en logo- konkurranse. Regler: lag en tolkning av F21-logoen i valgfritt materiale og del på Facebook eller Instagram med #f21logo. Frist: 30. november 2015! Bidraget til Svovelpikene ble en logo i bøker. Svovelpikene på instagram. Vinneren av logokonkurransen får en Apple Watch.

Ellers er F21-ligaen i full gang nå. F21-liga er en fotballturnering hvor både lærere og elever fra alle trinn spiller mot hverandre. Det er elever som er arrangører for denne fotballturneringen. Vinnerne av fotballturneringen får et gavekort på 5000 kr på Spendon. Om du ønsker å lese mer om F21-liga har elev, Kristine L. Foosnæs, intervjuet årets arrangørere. Du kan lese intervjuet her.

Leselyst!

I høst har jeg også fått lest noen veldig gode bøker. Hvitt hav av Roy Jacobsen er fortsettelsen om historien om Ingrid fra De usynlige. Ingrid er nå blitt voksen og handlingen i boken foregår store deler på Barrøy, årene 1944-1945. Ingrid finner en russisk fange på øya og det oppstår en forelskelse mellom dem. Den tyskervennlige lensmannen kommer ut til øya for å sjekke om Ingrid har noen andre sammen med seg på Barrøy. Ingrid ender opp på psykiatrisk klinikk uten å kunne huske hvordan hun kom seg dit eller hva som har hendt. huske hvordan hun kom seg dit. Hun håper Alexander er trygg, men vet ikke sikkert. Samtidig oppdager hun at hun er gravid og på ferden hjem fra psykiatrien, møter hun på flyktninger fra nord norge som hun tar seg av. Historien er nydelig i sine skildringer om folk, kjærlighet og livet.
Evna av Siri Pettersen er siste bok i fantasytriologien ravneringene om Hirka. Hele serien anbefales på det varmeste. Hirka er en sterk personlighet som føler seg fremmed i alle verdener, men med kløkt og mot reiser hun mellom verdener. Finner sin egen slekt som hun ikke blir helt godtatt av, må kjempe med sine følelser for Rime som er av en annen slekt en henne. Leserne blir dratt inn i en historie som er full av spenning, kjærlighet og ondskap. Flere verdener som hovedpersonene beveger seg mellom og en evig kamp mellom hevngjerrige og maktsyke personer. Evna er en genial slutt på triologien, ravneringene.
Vingebelastning av Helga Flatland er en roman om dagens menneske som har alt og alle muligheter. Hvor det å ha en kul jobb er viktigere enn om man trives i den. Hovedpersonen Andreas er 30 år, bor i Oslo. Har dame og drømmejobben, men kjenner at det å gå på jobben er et ork han vil ikke, han føler at alt er feil. Når han så blir påkjørt en dag og blir henvist til psykolog griper han sjansen til å drukne i seg selv og gå inn i depresjonen, lete etter hva som er galt med ham når han har drømmedama, god jobb og fremdeles ikke er lykkelig. Andreas er en irriterende karakter å følge og som leser ble jeg til tider irritert og frustrert over ham. Helga Flatland får beskrevet en generasjon som ikke vet hva den vil eller føler på en underfundig måte i Vingebelastning.

Kommentarer