Oktober

Glade studenter på Nyweb.
Oktober er her med sine nydelige høstfarger og kjølige luft. Trine-Lise og jeg har blitt studenter på Nyweb: Skolebibliotekets rolle i elevenes læringsarbeid. Studiet retter seg mot bibliotekarer i videregående skole og første samling var 12 oktober.
Det er flere andre bibliotekarer fra Oslo skolen som tar studiet så vi får veksle litt erfaringer med dem.

Høsten er også tiden for å sette seg ned med en god bok når det mørkner ute.
Bouvetøya 2052 er en spennende roman om framtiden hvor klimaet i verden har gått amok. Fem ungdommer fra hver verdensdel er blitt trukket ut til å delta i en klimakonkurranse på Bouvetøya i Sørishavet. De har alle blitt trukket ut på grunn av sine talenter: Hjernen. Goliat. Strategen. Auget. Jokeren. Konkurransen blir overført live på Nettet til alle verdensdeler. Hvem er venn og hvem er fiende? Hva skjer bak i kulissene? Lars Mæhle tegner et bilde av en teknologisk fremtid hvor ressurser er ulikt fordelt, med en oljetrio av land i Skandinavia som ikke ønsker å tenke miljø, men heller vil tjene penger og holder resten av verden på avstand. Gode kilder og anbefalt lesing til klimainteresserte lesere står bakerst i boken.
I morgen er alt mørkt Marlens historie av Sigbjørn Mostue er en spennende oppfølger til I morgen er alt mørkt Brages historie. Et virus har spredt seg fra Asia til resten av verden. Viruset gjør bæreren gal og voldelig, horder av mennesker går amok og dreper hverandre og parasitten MTG har spredt seg helt til Norge. Marlen er hovedpersonen i denne boken. Hun er uten venner etter å ha flyttet til en ny plass med moren etter at faren døde. På skolen hvisker de om "gærne Emo-Marlen". Moren er farmasøyt og forsker for å finne ut av viruset. Når galskapen rammer samfunnet må de hente fram motet og møte prøvelsene som rammer dem. Galskapen rammer både smittede og friske.


Den 12. oktober var Linda Noor på F21 og hadde Smart Prat om radikalisering. NRK var her og filmet Smart Praten. Ønsker du å se foredraget kan gå videre på denne lenken: http://www.nrk.no/nyheter/linda-noor-om-radikalisering-1.12598616 


Kommentarer