Høstferie og leselyst

Det er snart høstferie for elever og lærere på F21. Siden sommerferien har vi fått inn noen skumle, artige, spennende bøker i skolebiblioteket. Her er noen anbefalinger:

I Hunt Killers av Barry Lyga er den første boken i triologien om Jasper Dent, Jazz blant venner, sønn av en seriemorder som sitter bak lås og slå. Da Jasper var liten forsvant moren hans og han ble oppdratt og tatt med når faren var ute å myrdet. Jasper har to gode venner Connie som er kjæresten hans og Howie som er bløder. I I Hunt Killers er det noen som begynner å begå drap på samme måte som faren og Jazz blir nødt til å besøke den psykopatiske faren i fengselet. Billy har alltid hatt en egen evne til å komme inn i sinnet til dem han snakker med og spesielt Jazz. Jazz starter en egen etterforskning for å hjelpe politiet, som helst ønsker at Jazz holder seg langt unna. Det blir blodig og boken slutter med at faren, Billy Dent, er på rømmen og klar for nye eventyr. Game bok 2 og Blod av mitt blod  bok 3 i triologien er begge spennende og blodige i Jazz sin jakt etter faren og moren. Blod av mitt blod har noen overraskende vendinger, med knallgod slutt. Bør leses av de som elsker krim og spenning.  

En annen god serie med fire hemmelige forfattere er De4 som kom ut nå i høst. Første bok i serien De4 er Anonym. Her møter du Julie som har blitt mobbet og ikke lenger ønsker å være et offer. Hun lager seg en blogg med et alterego, hvor hun tar et oppgjør med mobberne. Bloggen blir superpopulær og hun kommer i kontakt med tre andre veldig forskjellige jenter som blogger. De støtter hverandre og lager gruppen De4 som jobber mot urettferdighet, samtidig som de har sine egne utfordringer i hverdagen. I bok to av De4 Hevnen leter De4 etter Jenny Skoglund, et mobbeoffer som er forsvunnet. Her er det bloggeren Julie som er hovedstemmen. Hun må bli med på et venneprogram med mobberen sin Charlotte, samtidig som De4 roter seg inn i skikkelig trøbbel i jakten på Jenny. I bok 3 i serien De4 Modellen er det Bea som er hovedfortelleren. Hun bor hjemme med moren sin, men ønsker å bli berømt og slå igjennom som modell. Hun vil vekk fra bygda. Samtidig starter De4 en etterforskning for å finne synderen til misbruk av unge jenter på nettet. En fortvilt melding fra en ung jente som har opplevd å få nakenbilder spredt av seg gjør inntrykk på jentene. Bøkene i serien De4 er spennende, lettleste og tar opp dagsaktuell problematikk som mobbing, hevn, identitet og drømmer.  

Anbefaling i Fyrstikkalleen skolebibliotek uke 39.
 
 

Kommentarer