Forfatterbesøk av Josef Yohannes

8. trinn kick startet uke 20 med besøk av tegneserieforfatter Josef Yohannes. 8. trinn skal i de kommende ukene jobbe med tegneserier og da er det interessant og morsomt å starte med et forfatterbesøk.
 Josef er forfatteren av tegneserien The Urban Legend. En tegneserie om en mann, Malcom T. Madiba, som kjenner at han er lei av urettferdigheten og de kriminelle som ødelegger byen. Fetteren til Malcom blir brutalt drept og han finner ut at han må selv bekjempe de kriminelle. Malcom T. er en superhelt, som Batman, uten superkrefter. Han jobber som lærere og er en helt vanlig mann i hverdagen. Kampen starter først i egen by, før han senere drar til andre verdensdeler for å bekjempe de onde.
Tegneserien går rett på og er drivende spennende, med veldig onde karakterer og action på hver side.
Under forfatterbesøket fortalte Josef elevene om bakgrunnen for at han ønsket å lage denne tegnerserien. Sin egen bakgrunn med foreldre fra Eritrea, født i Danmark og vokst opp i Norge. Hvordan han jobbet med manus og tekst Den vanskelige veien for å få forlag til å trykke og gi ut The Urban Legend. Tegneserien hans er blitt tatt godt imot i USA og flere har nå ønsket å lage film om superhelten Malcom T. Madiba.
Josef fenget elevene med sin tegneserie og det ble en god start på et spennende tema for de kommende ukene, tegneserier.

Josef signerte en av utgavene vi har i biblioteket av The Urban Legend. "Alltid ha troen på dere selv og følg drømmene deres, Josef - 2015"

Tegneserieutstilling og Ukens anbefaling.
   


Kommentarer