onsdag 11. februar 2015

Valentinesdag

Valentinesdag, alle hjerters dag eller kjærlighetens dag er 14. februar. I den anledning har vi plukket frem bøker om sår-, vanskelig-, heftig-, evig- og brennende kjærlighet. Kanskje markerer du dagen med blomster eller sjokolade og et kjærlighetskort til en du er forelsket i?
I biblioteket har vi lagt frem ark, fargeblyanter, saks og klistremerker til elever og ansatte for produksjon av valentineskort.

En bok som er en av mine favoritter og som passer til valentine er Kjærlighet i koleraens tid av Gabriel Garcia Marquez. Dikteren og forretningsmannen Florentino Arias forelsker seg dypt i Fermina Daza. Av ulike grunner skiller skjebnen dem og Fermina gifter seg med doktor Juvena Urbino. Når doktor Juvena Urbino dør 51 år, 9 måneder og fire dager etter Florenino ble avvist av Fermina, oppsøker Florentino henne på nytt og vi får den nydelige historien om den altoppslukende kjærligheten. Livene som er blitt levd i disse 51 årene, 9 månedene og fire dagene og veien videre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eksamenstid på F21

Våren er kommet og eksamenstiden har startet på F21. Her er en liten huskeliste for studenten før eksamen: Lag en oversikt over pensum i...