Februar 2015

Line Helgar
Da er vi kommet til februar 2015 og Line, praksisstudenten vår, er snart ferdige med å være her på F21skolebibliotek. Det har vært en positiv og hyggelig opplevelse å ha praksisstudent. Elevene har vært veldig nysgerrige på om vi har fått en ny bibliotekar i biblioteket. Vi håper at Line har fått litt lyst til å jobbe i skolebibliotek når hun er ferdig med studiene.


Simon Stranger og Marte S. Ytterbøe
 Torsdag 29. januar var Trine-Lise og jeg på Litteraturkurs på Deichmanske. Her fikk vi gode tips om ny litteratur. Deichmanske hadde invitert inn forfatter og oversetter Lise Männikkö til å forelese om barnebøker og faglitteratur. Illustratør Hilde Hodnefjeld foreleste om bildebøker som kom i 2014. Nina Aalstad kom for å snakket om ungdomsbøker som kom ut i 2014. Er det noe alle disse damene har felles så er det engasjement for den gode barne- og ungdomslitteraturen. Nina har vært drivkraften for bak nettstedet Ubok som er et eget nettsamfunn om bøker og litteratur for ungdom. Marte S. Ytterbøe fra Deichmanske hadde boksamtale med forfatteren Simon Stranger om boken De som ikke finnes. Boken De som ikke finnes er en flott, sterk og trist bok om de papirløse i samfunnet. Anbefales for alle som liker en god leseopplevelse, som også gir deg noen tanker om hvor urettferdig livet kan være.
Faten Mahdi Al-Hussaini

3. Februar hadde skolen Smart Prat på F21 og fikk besøk av Faten Mahdi Al-Hussaini. Hun kom og snakket om sin kamp mot ekstremisme og svarte på spørsmål fra elever og lærere.

Foredragsholdere som kommer til Smart Prat på F21 får  20 minutter til disposisjon for å presentere sitt fagområde. Vi ønsker å få flinke, engasjerte foredragsholdere for å inspirere til læring. Formålet med Smart Prat er å gi elevene ideer til hvordan deres talenter kan brukes for videre valg i livet.


6. februar er samenes nasjonaldag og i den anledning har vi laget en utstilling i biblioteket med både filmer, fag- og skjønnlitteratur om samer og Nordområdene.


 

Kommentarer