tirsdag 19. november 2013

Hvilket fag skal man ta?

Skoleåret går fort. Tenker elevene på første videregående litt fremover, så er det ikke så lenge til de må ta et valg på hvilken studieretning de skal ta. Det er satt fram en del av bøkene til fagene som man kan ta på andre året her på F21 i biblioteket. Kom og ta en titt om du er usikker på hva du skal velge. 20. november kl. 18.00-20.00 informerer rådgivere og lærer om fagvalg i skolens auditorium.   

Program:
  1. Rådgivere orienterer om strukturen på ST og elevenes valgmuligheter
  2. Faglærerne presenterer de ulike programfagene
  3. Stands for programfagene i "Gata" med mulighet for å snakke med faglærere

mandag 18. november 2013

Geriljakunst på F21

Jeg nevnte litt i forrige innlegg at ungdomskolen har laget kunst. Morsomme og kreative produkter laget av elevene, dukker opp på de gråe veggene våre rundt omkring på hele skolen. Over inngangen til biblioteket er det nå fargerike figurer. Under her kan du se noe av kunsten eleven våre har laget. De har kunnet velge å lage snakkeboble med tekst, ord, tegninger eller bruke egen interesse og lage en figur/ installasjon som kan henges opp.


Sau hengende fra trappen.

fredag 8. november 2013

Fin fredag!

Aktive hverdager fylt opp med elever og litteratur i skjønn forening gjør at jeg ikke har fått skrevet så mye på bloggen i det siste. Det er ikke for at jeg ikke har noe å skrive om, men heller fordi at det har ikke vært anledning.

Skolebiblioteket har vært veldig heldig og har fått førjulsgave av Foreningen Les. Ni esker med dikt, noveller, sakprosa og romaner av samtidsforfattere. Helt fantastisk! Nå er det bare å få lagt inn alle bøkene, slik at nysgjerrige og leseglade ungdommer kan låne og fordype seg i litteraturen. Det har allerede vært noen lesere og sett på berget av bøker.

Vi har i år vært så heldige til å bli plukket ut til å delta med en klasse på Ungdommen-kritikerpris arrangert av Foreningen Les. Det er lærer Ane Høie og 1STC på studiespesialiserende, som skal lese åtte forskjellig bøker og anmelde dem. Her kan du lese litt om bøkene som er plukket ut og hvordan elevene kan jobbe med bøkene: Ungdommens kritikerpris.  Selv har jeg kommet meg igjennom tre av de nominerte bøkene. Roy Jacobsen De usynlige, Agnes Ravatn Fugletribunalet og Nikolaj Frobenius Mørke grener. Jeg ser fram til å høre hva elevene synes om disse bøkene og hvilken av de åtte bøkene som kommer til å bli klassens favoritt. Kritikerfadderen som skal veilede elevene i arbeidet er Cathrine Krøger, en kjent kritikerstemme i ukepressen. Så her er det mye å lære både for elever, lærer og bibliotekar.

I det siste har det blitt hengt opp lapper rundt omkring i biblioteket og på skolen. Det er elever som har utført geriljakunst med kunst- og håndtverkslærerene sine.

Eksamenstid på F21

Våren er kommet og eksamenstiden har startet på F21. Her er en liten huskeliste for studenten før eksamen: Lag en oversikt over pensum i...