torsdag 5. desember 2013

Desember og sjakkfeber

Høsten har gått raskt og det er allerede desember.
Elevene har eksamener, muntlig presentasjoner og tentamen. Magnus Carlsen sin seier i VM i sjakk har smittet elevene med sjakkfeber. Når de ikke forbereder seg til prøver og presentasjoner så er det sjakk i biblioteket som gjelder.


Vi har også fått inn noen nye bøker som kan friste lystleserene. Blant annet I am Malala som er den engelske biografien om Malala sin kamp for skolegang for jenter og barn. En tøff jente som i ung alder har fått sin stemme hørt i hele verden i sin kamp mot Taliban og deres undertrykking av jenters rett til kunnskap.


For de som ønsker litt lettere litteratur har vi to nye tegneserier. Bjartmann og Django. Bjartmann er skrevet på nynorsk og handler om en superhelt og blir beskrevet av Jippi forlag: " Litt sterkare enn normalt. Mykje betre til å brase gjennom murveggar enn normalt. Heilt ok høyrsle. Litt under middels dybdesyn. Sommardrakt, brun, tettsittande, med hundeøyre og hundenase, av robust lateks. Vinterdrakt, same fasong, men strikka av brun ulltråd. "
Django er tegneserieutgaven av Quentin Tarantino sin film Django Unchained. Er man en Tarantino fan så vil ikke denne tegneserien skuffe. NRK sitt innlegg om tegneserien finner du her: http://www.nrk.no/kultur/tarantio-gir-ut-tegneserie


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eksamenstid på F21

Våren er kommet og eksamenstiden har startet på F21. Her er en liten huskeliste for studenten før eksamen: Lag en oversikt over pensum i...