Fin fredag!

Aktive hverdager fylt opp med elever og litteratur i skjønn forening gjør at jeg ikke har fått skrevet så mye på bloggen i det siste. Det er ikke for at jeg ikke har noe å skrive om, men heller fordi at det har ikke vært anledning.

Skolebiblioteket har vært veldig heldig og har fått førjulsgave av Foreningen Les. Ni esker med dikt, noveller, sakprosa og romaner av samtidsforfattere. Helt fantastisk! Nå er det bare å få lagt inn alle bøkene, slik at nysgjerrige og leseglade ungdommer kan låne og fordype seg i litteraturen. Det har allerede vært noen lesere og sett på berget av bøker.

Vi har i år vært så heldige til å bli plukket ut til å delta med en klasse på Ungdommen-kritikerpris arrangert av Foreningen Les. Det er lærer Ane Høie og 1STC på studiespesialiserende, som skal lese åtte forskjellig bøker og anmelde dem. Her kan du lese litt om bøkene som er plukket ut og hvordan elevene kan jobbe med bøkene: Ungdommens kritikerpris.  Selv har jeg kommet meg igjennom tre av de nominerte bøkene. Roy Jacobsen De usynlige, Agnes Ravatn Fugletribunalet og Nikolaj Frobenius Mørke grener. Jeg ser fram til å høre hva elevene synes om disse bøkene og hvilken av de åtte bøkene som kommer til å bli klassens favoritt. Kritikerfadderen som skal veilede elevene i arbeidet er Cathrine Krøger, en kjent kritikerstemme i ukepressen. Så her er det mye å lære både for elever, lærer og bibliotekar.

I det siste har det blitt hengt opp lapper rundt omkring i biblioteket og på skolen. Det er elever som har utført geriljakunst med kunst- og håndtverkslærerene sine.

Kommentarer