Særemne og bokprat

Etter en hektisk oppstart med utdeling av skolebøker fra 8. trinn til 3.vgs var det uken etter rett på bokprat for elevene fra 8. trinn til 10. trinnet. Her ble de presentert for litt forskjellig litteratur vi har her i biblioteket, hvordan litteraturen står oppstilt, samt hva de kan bruke biblioteket til.
Det finnes mye god litteratur for ungdom, det er bare om å finne rett bok til den enkelte.

Magnhild Bruheim har nylig kommet ut med en ny bok, Det som er sant, og som jeg anbefaler på det varmeste til alle elevene på F21. Boken tar for seg et litt tungt tema. Som det står bak på boken: "Kva er sant og kva er rykte? Kven si side stiller du deg på når det er ord mot ord? Linn og Solveig er bestevenninner, men vennskapet blir satt på en vanskelig prøve når Hanna og Sander har to ulike versjonar av kva som eigentlig skjedde oppe på rommet på den festen." Magnhild Bruheim forteller historien med driv og spenning, samtidig som hun får fram de fine nyansene i mellom venninnene. Hva er sant, hvordan skal man behandle hverandre, hvem har rett, tar noen feil eller har begge litt rett?
Magnhild Bruheim har også skrevet andre ungdombøker som er spennende og tar opp viktige temaer som På flukt og Ny melding.

3MK og 3ST har siste året på videregående nå og da er det den store fordypningsoppgaven i norsk de må igjennom. De kan velge en litterær oppgave, adapsjon eller språklig oppgave. Heldigvis kan de finne god hjelp fra Deichmanske sin nettside eller Sølvberget biblioteket i Stavanger sine nettsider om særemne. Her i skolebiblioteket på F21 har jeg laget en utstilling med aktuelle bøker som tar opp temaene: kjærlighet, oppvekst, kulturmøte og språk. De kommende dagene blir det særemnekurs for 3. klasse elevene i biblioteket og jeg håper på godt besøk av elever nysgjerrige på god litteratur.

Kommentarer