Juni, skoleslutt og sommerferie!

Mai og juni har gått raskt her i F21 sitt skolebibliotek.

Det har ikke blitt så mye tid til blogging når elevene trenger hjelp til å finne kilder, nettsider og litteratur til eksamensoppgavene sine. I tillegg startet vi med innleveringen av skolebøkene i uke 24, med 9. trinn og 8. trinn først. Uken etter ble de resterende trinnene sine bøker levert før skolen hadde sommerfest for elever og ansatte. Der overrasket de ansatte med en dans for elevene. Sjekk ut på facebook siden til skolen:https://www.facebook.com/fyrstikkalleenskole?ref=hl

Denne uken har det vært veldig stille i gangene her på F21, men nok å gjøre i biblioteket med å få oversikt over skolebøker, bestilling av nye bøker og utsendelse av fakturaer...
Ledige arbeidsplasser til høstens studenter.


I denne travleperioden så har jeg også vært så heldig å få lest litt på ettermiddagene. Kan anbefale Dan Brown sin nye bok Inferno. Vi treffer igjen hovedpersonen professor Langdon fra Da-Vinci koden og vi blir tatt med til Venezia og Firenze, der venn blir fiende og fiender blir venner, spennende. Sprengt Monster av Christian Valeur er en helt annen type bok. I denne boken treffer vi Mons eller Monster som han liker å kalle seg, og som elsker kvinner i alle aldre og fasonger. Jeg ble litt målløs da jeg leste den og vil fint anbefale den til gutter og jenter fra ungdomsskolen og opp. En bok med en litt uvanlig snert.
Akkurat nå har jeg startet på Han er her igjen av Timur Vermes. Hitler våkner opp med uniformen sin i Berlin i 2011. Han finner ut at Angela Merkel er Tysklands kvinnelige president og at Tyskland er med i EU. Han blir tatt vare på av en kioskeier som tror han bare er en skuespiller som er blitt kastet ut hjemmefra. Jeg er ikke kommet lenger og er spent på den videre utviklingen. I Tyskland er det blitt en del debatter rundt boken siden forfatteren har debutert med en humorbok med Hitler i hovedrollen.
Skolebøker og biblioteksbøker, klare for høstens studenter.
 Andre bøker jeg har på listen min over sommerlektyre er Politi, Jo Nesbø sin siste roman og Nu jävlar! av Heidi Linde. Går ut i fra at det blir noen til i løpet av sommerenferien.
Så er jeg klar for kildekritikk, kildehenvisning, biblioteksopplæring og boksamtaler igjen til høsten av!

God sommer!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn