Sånn er det bare


Lanseringen av boken Sånn er det bare ble gjort her på F21 med videregående elever fra 3 trinnet studiespesialisering og medier og kommunikasjon.  Boken Sånn er det bare blir delt ut til alle videregående elever på 2. trinnet og 3. trinnet i Norge, i anledning 100 års jubileet for kvinnelig stemmerett. Redaktøren for boken er Anette Münch, Aschehoug forlag, hun var også konferaniser under utdelingen. Under lanseringen holdt leder for Stemmerettskomiteen Kirsti Kolle Grøndahl, stortingspresident Dag Terje Andersen, barne- like- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkilsen og kunnskapsminister Kristin Halvorsen taler der de tok opp viktigheten av å engasjere seg i samfunnet man lever i, ikke ta demokratiet forgitt, men bruk den stemme du har. Politikk er noe som berører alle i det norske samfunnet og man kan bli hørt og påvirke igjennom å stemme.

fra venstre:Kristin Halvorsen, Anette Münch, Morten Olsen (rektor F21), Dag Terje Andersen, Kirsti Kolle Grøndahl og Inga Marte Thorkildsen
Lanseringen ligger under sidene til foreningen les!: Sånn er det bare og regjeringen.no: debattboken "Sånn er det bare"

Boken er sakprosa og en oppfordring til førstegangsvelgerene om å bruke sin stemmerett. På Aschehoug sine nettsider står det: Boka har et bredt spekter av bidrag innen skjønnlitteratur, sakprosa og tegneserier. Temaene spenner fra religion, krigen i Afghanistan, abort, voldtekt, psykisk helse til miljø. Noen av landets dyktigste forfattere, journalister, bloggere og illustratører har sluppet seg løs og levert bidrag som forhåpentlig vil få noen til å smile og andre til å slenge boken i veggen. "Sånn er det bare" skal irritere, glede, provosere, berøre og skape høylytt krangling.

Skoler som ønsker det kan bestille en debattleder fra Sånn er det bare sitt nettsted. Kjør debatt!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn