My funny Valentine

14. februar blir markert som Valentines dag, for noen en kommersiell happenig fra USA, for andre en kjærlighetsdag. Hvor man sender kort, gir blomster eller sjokolade til en man er interessert i eller er sammen med. Uansett er det hyggelig å vise sine nærmeste at man ser dem og bryr seg om dem. Er du nysgjerrig på hvorfor vi feirer Valentine, kan du klikke deg videre på lenkene her og se hva andre har skrevet, www.history.com og en.wikipedia.org.

Kjærlighet, sjalusi og vennskap har alltid vært et krydder i litteraturen og stor litteratur og kunst har kommet av kjærlighet og kjærlighetssorg. William Shakespears Romeo & Julie er en klassiker i litteraturen, om den umulige og forbudte kjærligheten mellom to ungdommer fra forskjellige rivaliserende familier. Rundt om i vår moderne verden er det flere ungdommer som har det på samme måte selv i dag. Stykket ble først trykket i år 1597 i en dårlig utgave og er trolig skrevet i 1595, (snl.no, 2013). Filmatiseringen av Romeo og Juliet av Baz Luhrman med Leonardo Di Caprio og Claire Danes i 1996, beholdt den gamle uttale formen i en ny og moderne verden.
Andre klassikere om kjærlighet er Jane Austen sine bøker Fornuft og følelse og Stolthet og Fordom, eller en av mine favorittbøker av Gabriel Garcia Marques Kjærlighet i koleraens tid. I nyere litteratur står den umulige kjærligheten også som en viktig ingrediens. Twilight med vampyrer og mennesker som forelsker seg i hverandre, eller Tomas Espedal sin bok Imot naturen om kjærligheten mellom en eldre mann og en ung kvinne.


   My Funny Valentine

My funny valentine
Sweet comic valentine
You make me smile with my heart
Your looks are laughable
Unphotographable
Yet you're my favourite work of art

Is your figure less than greek
Is your mouth a little weak
When you open it to speak
Are you smart?

But don't change a hair for me
Not if you care for me
Stay little valentine stay
Each day is valentines day

Is your figure less than greek
Is your mouth a little weak
When you open it to speak
Are you smart?

But don't you change one hair for me
Not if you care for me
Stay little valentine stay
Each day is valentines day

Sangen er skrevet av Richard Rodgers og Lorens Hart til musikalen Babes in hart 1937. (en.wikipedia.org, 2013)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn