tirsdag 18. desember 2012

Jul i biblioteket på F21

Så har julestemningen senket seg i biblioteket og vi begynner å bli klar for litt fri fra hverdagen.Hva passer bedre enn å låne noen filmer å se, eller gode bøker til å lese nå i julen? Etter en travel høst skal det bli godt med et lite pusterom, hvor man kan lene seg tilbake i sofakroken med en god bok man lenge har hatt lyst til å lese.

Jeg har allerede gjort klart et lite lager og har som mål å i hvertfall få lest to av disse fine bøkene: Ild av Mats Strandberg, er fortsettelsen av den spennende første boken Sirkelen. Alt i alt skal dette bli en triologi og jeg håper Ild er like drivende god som Sirkelen. Syngja av Lars Amund Vaage fikk Brageprisen nå i høst og boken hans er også trukket ut til å være en av de åtte bøkene som juryklassene i Ungdommenskritikerpris i år skal lese, sammen med Trude Marstein sin bok Hjem til meg og Per Petterson Jeg nekter.Ungdommenskritikkerpris. 
Trenger du noen tips om hva som kunne vært koselig, spennende eller utviklende å lese, er det bare å stikke innom oss her på biblioteket for tips.

God jul og et godt nyttår ønskes til alle elever og ansatte her på F21 fra bibliotekarene!


mandag 3. desember 2012

Playground av 50centFungerer det når en rapper skriver roman for ungdom? Jada!

Playground handler om trettenåringen Butterball. Han bor med mora si i en søvnig forstad uttafor New York. Foreldrene har nylig skilt seg og han savner faren, selv om faren er fryktelig egoistisk, og han savner byen der de bodde før enda mer.
Boka starter med at Butterball må gå til en psykolog. Det er han selvfølgelig lite fornøyd med, men etterhvert åpner han seg mer og mer for henne, og vi får vite at han er der fordi han har slått en kompis med en sokk full av batterier.
Butterball er en tøffing som ikke er så tøff likavel. Han tar noen dumme valg, driter seg ut og er ganske ensom. De voksne rundt han er egoistiske og travle og gjør ofte enda dummere valg enn Butterball.
Butterball er både bøllen og den utstøtte, han er ensom og trist, men samtidig hard og tøff. Historien minner oss om at man ikke skal dømme for fort, for ofte er ting litt annerledes en man kanskje tror. 

Jeg las boka i en fei og tror den passer fint for gutter og jenter på både ungdomstrinnet og videregående.


Forfatter 50 Cent sier at det er mye fra hans eget liv i boka om Butterball.

Eksamenstid på F21

Våren er kommet og eksamenstiden har startet på F21. Her er en liten huskeliste for studenten før eksamen: Lag en oversikt over pensum i...