fredag 26. oktober 2012

Halloween i biblioteket

Halloween er det engelske ordet for Allhelgensaften, natten før allhelgensdag. Det er den katolske minnefeiringen av martyrer og helgener. 31. oktober natten før allhelgensdag feires med at unger deltar i maskerte opptog hvor de ringer på hos folk og spør etter godter, men truer med rampestreker om de ikke får det.

Her på biblioteket har vi laget en utstilling av skumle bøker og filmer. Hva er bedre enn en skummel bok eller film nå når høsten er på hell og det er mørkt og kaldt ute. Hvem vet hva som rører seg utenfor huset ditt i de mørke skyggene?


Ønsker du å lese mere om Halloween, kan du besøke disse lenkene: snl.no/halloween og no.wikipedia.org/wiki/Halloween

fredag 12. oktober 2012

Høstboka

Høsten er den beste årstiden for oss som like bøker!
De fleste nye bøker kommer om høsten, men aller viktigst; det blir tidlig mørkt om kveldene, ute uler vinden og regnet pisker mot ruta. Alt er perfekt for å krølle seg sammen i en sofakrok og lese en god bok!

Til dette formålet anbefaler vi:


 Spøkelsene på Frostøy - Bak Dødsfjellet av Hilde Hagerup
Skummel bok om en fryktet skog, en øy alle later som er en helt vanlig øy, Jens som ikke har så mange venner og den nye jenta Wilma som er modigere enn de fleste.

Annalisas Dagbok av Mariangela Cacace
Ei nydelig og annerledes bok som delvis inneholder fjorten år gamle Annalisa sin dagbok og delvis inneholder forfatteren sin skildring av livet til Annalisa rett før hun døde. Annalisa var et av den italienske mafian sitt tilfeldige offer da hun som fjortenåring ble skutt på åpen gatei byen Napoli.

Aya fra Yopougon av Marguerite Abouet og Clement Oubrerie
Prisbelønt tegneserieroman om livet til unge Aya og venninnene hennes som bor i Elfenbenskysten i Afrika. Fortellingen om Aya forteller historier fra Afrika som vi sjelden får høre. Det handler om å være ung og dra på fest og danse, om vennskap og andre hverdagsproblemer. Nydelige tegninger har boka også!
 
Dagene før mai av Sanne Mathiassen
Ei ung jente har akkurat mistet faren sin i en båtulykke. I tillegg har hun kjærlighetssorg. Ensomheten dukker opp og jenta velger å kalla den for Knut. Språket i denne boka er stramt komponert, lite tekst på hver side, men det er likevel mye som blir fortalt. Selv om hovedpersonen er trist er historien ofte morsom og lett gjenkjennelig.

Eksamenstid på F21

Våren er kommet og eksamenstiden har startet på F21. Her er en liten huskeliste for studenten før eksamen: Lag en oversikt over pensum i...