Høstboka

Høsten er den beste årstiden for oss som like bøker!
De fleste nye bøker kommer om høsten, men aller viktigst; det blir tidlig mørkt om kveldene, ute uler vinden og regnet pisker mot ruta. Alt er perfekt for å krølle seg sammen i en sofakrok og lese en god bok!

Til dette formålet anbefaler vi:


 Spøkelsene på Frostøy - Bak Dødsfjellet av Hilde Hagerup
Skummel bok om en fryktet skog, en øy alle later som er en helt vanlig øy, Jens som ikke har så mange venner og den nye jenta Wilma som er modigere enn de fleste.

Annalisas Dagbok av Mariangela Cacace
Ei nydelig og annerledes bok som delvis inneholder fjorten år gamle Annalisa sin dagbok og delvis inneholder forfatteren sin skildring av livet til Annalisa rett før hun døde. Annalisa var et av den italienske mafian sitt tilfeldige offer da hun som fjortenåring ble skutt på åpen gatei byen Napoli.

Aya fra Yopougon av Marguerite Abouet og Clement Oubrerie
Prisbelønt tegneserieroman om livet til unge Aya og venninnene hennes som bor i Elfenbenskysten i Afrika. Fortellingen om Aya forteller historier fra Afrika som vi sjelden får høre. Det handler om å være ung og dra på fest og danse, om vennskap og andre hverdagsproblemer. Nydelige tegninger har boka også!
 
Dagene før mai av Sanne Mathiassen
Ei ung jente har akkurat mistet faren sin i en båtulykke. I tillegg har hun kjærlighetssorg. Ensomheten dukker opp og jenta velger å kalla den for Knut. Språket i denne boka er stramt komponert, lite tekst på hver side, men det er likevel mye som blir fortalt. Selv om hovedpersonen er trist er historien ofte morsom og lett gjenkjennelig.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn