Særemne og skolestart

Da er vi kommet halveis inn i uke 35 og det har vært morsomt å treffe gamle og nye elever og ansatte her på F21. Utdelingen av skolebøkene gikk over all forventing i uke 34. Elever, lærere og bibliotekarer er klare for å ta fatt på et nytt og spennende skoleår.
Noe av det morsomme med å jobbe som bibliotekar på en 8. til 13. skole er det store spranget mellom elevene i alder og hva de trenger hjelp med. Mandag hadde vi opplæring av 8. trinn i bruk av biblioteket. Da gikk vi igjennom enkle ting som hvordan fagbøkene er plassert, skjønnlitteraturen er oppstilt og utlånsregler.

Senere på dagen var jeg så heldig å få vært med 3MK til Hoved Deichmanske i Oslo.
3 klassene på F21 har alle fått anledning til å komme på særemnekurs på Deichmanske. Der blir de presentert for aktuell litteratur innenfor de temaene de ønsker å skrive særemne om, og kan ordne seg lånekort og låne bøker der. 3MK klassen jeg dro sammen med fikk en interessant powerpoint presentasjon om temaene: kjærlighet , personifiserte dyr i litteraturen , seksualitet og reise.

Sammen med presentasjonen av bøkene fikk elevene tips til problemstillinger de kan bruke i forhold til emnet de ønsker å skrive om.  I tillegg har Sølvberget bibliotek i Stavanger og Deichmanske laget fine gode oversikt over aktuelle bøker og temaer, sjekk lenke: Sølvberget bibliotek Stavanger og tema.deichman.no
Her på skolebiblioteket på F21 kan dere få tips og låne litteratur som passer til emnene dere ønsker å skrive om. Kom innom biblioteket og sjekk ut utstillingen vår og forfatterheftene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn