Sommertur for bibliotekarene i Oslo vgs
Tirsdag 5.juni dro svovlepikene på tur til Mailand vgs og Lørenskog bibliotek sammen med de andre skolebibliotekarene i Oslo vgs. Første stopp på turen var Mailand vgs sitt skolebibliotek hvor Anne Britt Ingholm og Kristin Aamodt, bedre kjent som http://rysjedamene.blogspot.no/, styrer skolebiblioteket. Vi fikk en innføring i hvordan de jobbet med informasjonskompetanse, kildehenvisninger og kildekritikk ut mot elevene og ansatte på Mailand. To sprudlene damer med mye energi og god kompetanse som også har laget en helt genial wiki om informasjonskompetanse, sjekk den ut her: http://mailandvgs.wikispaces.com/
Rysjedamene har et lyst nytt bibliotek, med grupperom, stille lesesal og mange tidsskriftabonnement. De har en vegg med egne abonnement og en vegg med abonnement som lærerne abonnerer på i de forskjellige fagene.

Etter besøket på Mailand vgs gikk turen videre til Tapas tapas der vi spiste en nydelig lunsj. Tapas tapas ligger i Lørenskog kulturhus og vi kunne gå direkte inn til Lørenskog sitt nye flotte bibliotek fra Tapas tapas.

Lørenskog folkebibliotek, http://www.bibliotekrom.no/index.php/nb/om-biblioteket, er et nytt flott bibliotek i tre etasjer. Vi var så heldig å få omvisning av Karl Arne Olsen, leder av voksenavdelingen. Her på bildet viser han oss Lørenskoghylla som er spesialbestillt fra eurobib.

I første etasjen er barne- og ungdomsavdeling, der de hadde laget hyller som frontet coveret til bøkene godt. De har filmrom, demokrati- og forvandlingrom som publikum kan benytte seg av. Videre opp i etasjene var det faglitteratur i 2. etasjen, samt hyggelige sittegrupper med tilgang til tidsskrift og aviser.
I tredje etasje er avdelingen for voksen skjønnlitteratur. Ett skattekammer fullt av gode, spennende bøker. De har god fronting av bøkene og ovale krimhyller.

Tidsskrift

Oval fronting av krimlitteraturen

Lørenskoghylla
Voksenavdeling skjønnlitteratur
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn