En forfatter det er lett å like!
 
Nick Hornby er en engelsk forfatter som har skrevet en rekke populære bøker. Flere av bøkene har solgt i millionopplag og noen har blitt filmatisert med stor, internasjonal suksess.
Hva er det som gjør Hornby så populær? Tilsynelatende skriver han ikke om de store spektakulære ting, men om det lille livet til vanlige folk og slik snubler han over en hel del store spørsmål vi alle stiller oss i hverdagen. Hornby blir aldri tung og kjedelig. Han er lun, morsom og ironisk, tøysete og alvorlig.   

Nick Hornby sine karakterer har ofte en besettelse som kommer før alt annet i livet. I Juliet, Naked er det den nevrotiske Duncan som lever og ånder for en rockestjerne som hadde sin storhetstid for flere tiår siden. I Tribunefeber er det fotball som er den store lidenskapen. Hovedpersonen føler et voldsomt engasjement for favorittlaget Arsenal, og lidenskapen overskygger det meste i livet. Rob i High Fidelity er langt over gjennomsnittet interessert i popmusikk, og David i Et godt menneske bruker all sin våkne tid på å skape forandring for de fattige og ensomme i samfunnet.

Hornby skriver om vennskap og kjærlighet, om skrantende forhold, mislykkede karrierer, nydelige, haltende og delvis ulykkelige familieforhold. Det er altså enkelt å kjenne seg igjen i historiene hans. 

Vi har mange av bøkene til Nick Hornby på biblioteket. Noen på engelsk, noen på norsk og noen har vi på både norsk og engelsk. Løp og lån!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn