Fables


Lurer du på hva som har skjedd med Rødhette, Snøhvit og de andre heltene, heltinnene og skurkene fra eventyrene siden sist?
De lever i eksil i Fabletown. Fabletown ligger i New York og er et hemmelig samfunn for eventyrfigurene. 
I Fabletown møter vi Snøhvit som er ordfører og sjef for samfunnet, Rødhette er hennes festglade og rebelske søster. De to er uvenner etter at Rødhette lå med mannen til Snøhvit, Prince Charming.
I første nummer av Fables ligger Rødhettes leilighet badet i blod og Rødhette selv er borte. Sheriffen i Fabletown, Bigby Wolf, må løse mysteriet.
Andre nummer heter Animal Farm og foregår på den store gården utenfor byen. Her bor alle eventyrfigurene som ikke ser ut som mennesker som den lure reven, de tre små grisene, ikke særlig glupe kjemper og de tre bjørnene. Dyrene er lei av å bli styrt av de menneskelignende eventyrfigurene. Det brygger opp til revolusjon.

Revolusjonsleder Rødhette

Ikke akkurat slik det går med de tre små grisene i eventyretTegneserien har nydelige tegninger, replikkene er morsomme og handlingen veldig spennende. Dessuten er serien på engelsk, noe som gjør dette til en perfekt mulighet til å slå to fluer i en smekk.
Vi har sju av numrene på biblioteket, og flere er på vei. Løp og lån!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Norsk fordypning 10. trinn våren 2016

Kulturmøte i litteraturen med VG1

Forfatterskap med 9. trinn